Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Taket

Taket kallar.

Jag kände det i soffan
med ena benet under mig,
rastlöst vickande fram och tillbaks.

Bort över staden såg jag dom,
åsarna, pannorna, teglet,
plåten och skorstenarna.

Utöver gatorna skulle jag se,
sitta där som i en film, på huk,
som en annan duva.

Insupa frihet skulle jag göra,
hämta andan, samla tankarna.

Egentligen slänga dom,
göra mig av med allihop.

Det är så lätt att skaffa nya.
Ibland tror jag inte det och håller,
i visionerna, krampaktigt.

Ut med dom bara, i stuprännan.

Från taket.




Fri vers (Prosapoesi) av hansensson
Läst 275 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-05-10 21:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

hansensson
hansensson