Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 28 april: Revolutionen i Riddarhuset


Jämlikhet på väg till sista utposten

Hur kan kvinnor tro
att baroner har en annan tro
Att adelsmännen vill dela tron
med baronessor på tron

Riddarhuset har alltid nekat
kvinnor att bli huvudmän för en ätt
De är portförbjudna
på adelsmötena

Men nu mullrar det i riddarhuset
några har ingen son i båset
Deras ätt riskerar att dö ut
än lättare om man med kvinnor, inte kan stå ut

Så på adelsmötet den sextonde februari
kände sig sjuttiosju män utmanade av två Mata Hari
Valberedning föreslog dem till innersta kretsen
för att arbeta i utskottet i deras manliga dress

Då stegade de fram till podiet och strök deras namn
men etthundratrettiotvå satt kvar utan skam
Faktum är att revolutionen börjat
även om många rikemansbarn känner sig överkörda

Nu vill de ändra omoderna lagar från 1866
trots att all annan välfärd verkar gå tillbaks
Så tror kvinnorna att de på adelsmötena, snart kan få plats
akta er rika män, nu kommer kvinnorna och sätter er på plats




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-11 16:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är väl helt riktigt i detta fall, alla personer är ju en del av släkten.
2013-05-11
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP