Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 28 april: "Fogden kan få min kista"


Pensionärsbrottslingarna blir fler

Pensionärsbrottslingarna blir fler
alltfler vill ha mer
Nu jagar staten Ingrid 91 år
men åldern ger henne ett stickspår

Fem domar har hon samlat på sig
under årens lopp som städis
Egentligen skulle hon haft fängelse
men hennes ålder ger henne välsignelse

Läkarintygen fixar böter och skyddstillsyn
men kronofogden har ingen fjärrsyn
Får inget till skatteskulderna in
tanten säger de kan få kistan min

Men den lär väl ingen betala
så den hamnar väl, likväl på statens nota
Från 2002 till 2011 har det blivit en 44 % -ig ökning
på åldersmänniskornas polisundersökningar




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-12 18:36



Bookmark and Share


  M M Mannheim VIP
Som själv pensionär som trodde att det jag betalade under ett 50 årigt arbetsliv för min pension skulle komma mig till del nu. Vill hylla dig som socialrealismen och arbetarnas poet.
2013-05-12

  Åse Tropp VIP
Aj, aj, aj!
Ja, varför inte belysa.
2013-05-12

    ej medlem längre
Det är inte konstigt så som de nu behandlar pensionärer och utsatta.Skam är det.
2013-05-12
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP