Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Privatisera kungahuset

Privatisera kungahuset
till förmån för sjukhuset
Till förmån för de sjuka
monumentet för det kapitalistiska ljuset

Utförsäkrade svälter i kapitalismens namn
allting privatiseras utan skam
Allting bra säljs till finansbolag
varför inte sälja förlustbolag

Varför ska ett förlustbolag behållas
när ett vinstbolag skänks bort utan måtta
Varför ska inte det kapitalistiska tankesättet
användas även på det kapitalistiska självporträttet




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-05-12 21:27



Bookmark and Share


  Magica VIP
Bra text. Bättre använda de pengarna till vården etc. istället för att bekosta detta. De om några besitter ju Sveriges största bidrag som de bara skall få och vi skall snart betala ytterligare ett svindyrt bröllop igen, medans det saknas så mycket pengar inom andra områden i vårt Svenska samhälle och människor går under och dör till och med! Tragiskt och beklagligt att befolkningen verkar vilja ha kvar kungahuset!

2013-05-12

  M M Mannheim VIP
Hurra för din dikt! "Republik Nu!"
2013-05-12

    ej medlem längre
Det är förfärligt detta att de säljer ut det som går bra.
2013-05-12
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP