Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 8 maj: Bättre kontroll av arbetstagare


En ärlig fråga förtjänar ett ärligt svar

En ärlig fråga
förtjänar ett ärligt svar
Nu ställer jag denna fråga
och ber er betänka ert svar

Varför har vi arbetskraftsinvandring
när vi tar emot så många flyktingar per år
Är det en klok samhällsutveckling
när lilla Sverige håller sig i topp år efter år

Människor utnyttjas i den privata äldreomsorgen
för det jobbet behövs i princip ingen utbildning
Varför behövs arbetskraftsinvandring till den korgen
är det inte endast för att företagen älskar lönedumpning

Lagen från 2008 som överlät till arbetsgivaren
att avgöra arbetskraftsbehovet, från länder utanför EU
Blev självklart, en utnyttjande lönedumpningsfilosofi
ingen borde stoppa huvudet i sanden, för den tanken har inte ens en emu

Nu luras arbetstagare till Sverige under falska förespeglingar
myndigheter tar beslut på underlag, som inget har med verkligheten att göra
Bättre kontroll förhindrar inte företag att rekrytera EU-främlingar
men det kan göra Sveriges namn mer värt, som helbrägdagörare




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-13 10:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
alltså Sverige som helbrägdagörare.
2013-05-13

    ej medlem längre
kul med det komiska på slutet.
2013-05-13

    ej medlem längre
Bra skrivet
2013-05-13
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP