Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 5 maj: Loggor för miljoner - skattebetalarna får stå för notan


Ekonomin är viktig sanningen oviktig

Ekonomin är viktig
sanningen oviktig
Tyvärr är det så
när politikerna drar upp ridån

Kommunerna tjatar om sparkrav
i lågkonjunkturens hårda vardag
Säger att i dessa hårda tider
är det ofrånkomligt att folk lider

Men när vi plötsligt pratar om nöjen
förändras deras ögon och sjunger
Vi måste göra vår kommun känd
då slipper sjuka lågkonjunkturens hämnd

Olika ursäkter för spenderbyxorna på
varför inte marknadsanpassa nivån
Så alla tävlar med samma skor
om de nu skattepengar ska offra, för att tala om, var de bor

En cancersjuk jämförs med en fuskande svenskspanjor
kommunerna hittar på olika räknings-sagor om sina loggor
En extra fluglort i Karlstad kostar 150 000
ett nytt A i Ludvika kostar 400 000

Ja när det gäller att få en känd kommun
då tycker politikerna de har rätt till högre lön
De måste ha råd att välkomna Obama
samtidigt som sjuka åker rutschbana




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-05-13 14:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är bra att uppmärksamma sådana saker.
2013-05-13
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP