Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

13 maj

Det sorgsna leendet du bär på, är min sak. Jag satte det där.
I min vanära.

Det var inte gjort i namn av rättvis kamp, ingen frihet att uppnå, inga fält att beträda. Det sattes där.
I bekvämlighet.

Jag önskar mig en plats på torget, med en skylt om halsen,
till allmänt spott och spe.
Inte mer dölja, inte mer spela, inte mer falskt att se,
för ditt sorglösa leende.

Sant är att två då dystra bli.
Vad kan man göra,

annat än
ta fram
och be

för din gång, ditt sätt att se på
då, nu och sedan.




Fri vers av hansensson
Läst 269 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-05-14 09:38



Bookmark and Share


    sunnanvind
samvetet som skär...skoningslöst!
2013-05-15

  smultronbergen VIP


Det var en frisk insikt, att våga uttala
rakt är fan ta me all starts början !

Vad döljer sig bakom bekvämlighet
sa den trötta terapeuten? Ett svar
som på sikt lyfter av skuld,

Skuld är bra. Självutvecklande ihop
med nyfikenhet över varför bl.a.
tänker ho ,,
2013-05-14

    ej medlem längre

Ärligt och smärtsamt ..

2013-05-14

  Stefan Albrektsson
Ouch - smärtsamt självinsiktat. De första två stroferna sätter sig som en råsop i magen. Skuldbördan tung.
2013-05-14

    ej medlem längre
ett stort blödande hjärta. vackert.
2013-05-14
  > Nästa text
< Föregående

hansensson
hansensson