Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När en robot mötte en annan

 

 

 

 

med bestämda steg
i ett par trasiga skor
vandrar en trasig man
mot sitt mål
sitt sista uppdrag

han söker efter kunskapen
för att lösa livets gåta
han vill veta hemligheten
hur man pensionerar sitt hjärta

trött på att älska men aldrig bli älskad
är han den riktiga pojken
som drömmer om att vara gjord av trä

lämnad av så många redan
stöter han bort resten
han vill inte bli besviken igen
än mindre svika någon annan

att bli en känslolös robot
det är hans mål
hans sista uppdrag

och det gick ju så bra
han var nästan där
men sedan så kom hon

likt ett ljus i livets eviga mörker
som en palett full av vackra kulörer
är hon precis som han
trasig med drömmen om att bli känslokall

samtidigt är hon allt han inte är
vacker och alldeles underbar

han har funnit sitt svar på livets gåta
att livet slutar aldrig att förundra

för när det slår gnistor
mellan två robotar
då kan även två trasiga och iskalla hjärtan
värmas av glödande lycka

 

 

 

 

 




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 457 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-05-14 02:01



Bookmark and Share


  Elliinor
Vad romantiskt!
Kärleken är magisk!
2013-05-19

  Rozsi.kovacs

riktigt bra
2013-05-17

  Beatrice Nilsson
Denna text får en att vilja krama om första bästa person man ser, bara för att den är så sprudlande hoppfull och kärleksfull!
2013-05-14

  Fairytailgirl
Helt sensationellt bra!!!
men, man får inte sluta att leva för även om man har blivit sviken
så någonstans finns den själen som är den rätta och som inte sviker
som de flesta gör... det finns fortfarande några verkliga själar kvar de som älskar den sanna kärleken och bara inte kastar bort det som är värt att älska!!!
2013-05-14

  M:tin
Bra skrivet!
2013-05-14

    ej medlem längre
Underbar! Som något ur Trollkarlen från Oz
2013-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP