Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 6 maj: Nu kartlägger vi fusk med anställningsstöd.......inspirerade till denna dikt som blev lite rimsnål p.g.a att budskapet blev viktigare än rimmet eller ljudlikheten....


Jag har blivit rik otroligt rik

Jag har blivit rik
otroligt rik
Startat företaget
med statsbidraget

Med tanke på fas 3-smurfarna
fick det namnet ”rulla tummarna”
Har ungefär tio anställda
och fler är beställda

Man vill ju höja sin lön
idag har jag bara 50 000 i månadslön
Egentligen borde de höja
fas 3 bidragets slöja

Tycker det är lite snålt
resurssnålt
Att bara ge 5000 i bidrag per anställd
när jag bjuder på arbetstillfälle

De borde höja arbetsgivarbidraget
jag behöver också löneökning idag
Jag är också människa
jag har också känslor som man ska ha

Jag bjuder mina utslagna på kaffe i deras nöd
trots att de får aktivitetsstöd
Så jag ger faktiskt bort mer än de
är jag inte värd mer på grund av det

Jag sammanställer våra gemensamma resurser
bidrar med mina vårdresurser
Skapar en arbetsplats
där alla får plats

Alla fas 3 är välkomna innanför mina dörrar
lämnar ingen utanför
Det är mitt underbara bus-streck
Att dra mitt strå till stacken

Och sluta kalla fas 3 för arbetsgivarbidrag
tack vare det slipper ni se skräpet ett tag
De jag tar hand om är alla odugliga och sjuka
om de inte var hos mig skulle de duka under

Så fy fan va vi är bra
Jag och min arbetsförmedlingskamrat




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-14 10:44



Bookmark and Share


  Magica VIP
Tragiska sanningen i dagens Sverige år 2013. Sjukt! Fy fan!
Men bra skrivet!
2013-05-16

    Upplandspoeten
Satan vilken bra skrift mannen, Det är fan så det är.
2013-05-14

    ej medlem längre
Undrar just om de är lyckliga i all sin rikedom.
2013-05-14
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP