Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägen delar sig idag

Alla länder drunknar i synd
ser ni inget, är ni blind
De starkaste förtrycker de svagare
att ni inget gör, förvandlar er till en bedragare

Mitt tålamod är slut
hur kan ni stå ut
Folk vänder sig mot folk
varför behöver ni en tolk

Känner ni inte snällhetens vrede
känner ni inte Satans glädje
Omvändelsens tid är snart slut
snart exploderar all krut

Vredesskålarna hälls ut
kärleken är slut
Levnadsstandarden rasar
fler och fler likpåsar

Ve dig människosläkte
ingen stoppar egoismens läckage
Alla länder spricker
ingenting den onde avskräcker

Ni ser vinden växa till storm
men ni blundar, för er egoism är enorm
Förintelsen passerar land efter land
med hjälp av djävulens hand

Allt sker fort
ingen hör de sjukas och fattigas rop
Varför har ni övergivet allt
varför är det iskallt

Känner ni inte att penningvärdet försvinner
med allt oskyldigt blod som rinner
Antikrist reser sig
du måste försvara dig

Dagen är nära
för alla dina kära
Djävulen är inte god
i sitt högmod

Han tänder vredens låga
och njuter av att folk plåga
helvetet kommer
oskyldiga omkommer

Nu blir även den snällaste arg
när han blir en ensam varg
i den lilla skara som lider
oskyldigt i dessa tider

Hans vänner lider som Jesus på korset
hängs i det egoistiska samhällets koncept
Han springer under kyrkans vingar för få beskydd
liksom ett litet lamm vill han känna sig trygg

Men dagen är här och nu
det gäller att välja nu
I morgon är det försent
då är din själ oren




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-14 16:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skrivet
2013-05-14
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP