Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MÖRKER OCH KAOS SYNS I FRAMTIDENS VINDAR

Mörker och kaos syns i framtidens vindar
jag ser färre glada ögon i världen tindra
Lågkonjunkturen slår sönder land efter land
politikerna viftar alla med nedskärningarnas hand

De fattiga drabbas av ständiga besparingar
skitlivet får dem att fundera på kriminella handlingar
Tankarna virvlar i mångas hjärnor
hur kan de bli ekonomins stjärnor

Politikerna fortsätter ändå att sko sig utan begränsningar
trots att de påstår, att pengarna är slut, har de inga hämningar
För mig står det helt klart, att de tömt demokratins kassavalv
överflyttat allt klöver, till sina sparbössor, som en revolutionens förskalv

Kapitalismen segrar i de likgiltigas och fegas samtycke
en oblodig revolution, åtnjuts av rika, som ett perfekt teaterstycke
Kapitalismen har förvandlat demokratin till sitt namn
de fattiga och sjuka, kan nu omöjligt hitta hem till sin hamn




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-14 23:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket bra skrivet
2013-05-15
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP