Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 14 maj: Grannarna rasar mot dödsskjutningen av 68-åringen


Nyutexaminerade polisers första hörsel ord

Nyutexaminerade polisers första hörsel ord
när de träffar de äldre polisernas hord
Är: - Glöm polisskolan
när du nu ser verklighetens sol

Börjar svenska polisen att förändras
i det nya svenska samhällets verklighetssken
Inte konstigt om de påverkas, av den nya stämningen
såklart de nya näringsämnena, inverkar på deras inställning

Varför ska inte polisen gräva ner förståelsen
när alla säger att välfärdsnedmonteringen, inte dem angår
Polisen blir bara hårdare och elakare
som alla andra samhälls slaktare

Och nästan alltid får oskyldiga lida
i kampen om rikedomen, måste någon alltid känna pina
Någon måste göra skitjobbet för de rika
så kommer det alltid att vara, aldrig blir vi lika

Varför sköts en gammal gubbe
svaret har blivit en gammal stubbe
Som träden i skogen
hittar de inget försvar på jorden




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-05-16 12:54



Bookmark and Share


  Cizzi
En lamslående men tydlig utveckling i fel riktning, bara det här med REVA :S
2013-05-18

    ej medlem längre
Bra skrivet.
2013-05-16
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP