Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stadsbornas klagan...

Det växer kära liljor på klostrets äng!
De tycks så vackra och fina som bara våra kan!
Själv sitter jag bakom staket och ser terräng
där turister trampar rakt i blomklocka grann...

Och över ängen svävar en pläd likt en gam
fälls ner, på den ställs picknickkorg av galen dam!
Och en stadsbo går dit och säger åt Madame:
-Hur skall liljorna under er tyngd sen ta sig fram...

Det växte kära liljor på klostrets äng
och vi älskade och såg på dem som ingen ann...
Själv sitter jag bakom staket och tänker släng
alla blomskövlare i finkan minsann!





Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-05-16 19:11



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket fint
2013-05-17

    Loffe
Där jag sitter skönt i min soffa ikväll
ser jag du slagit två flugor i en smäll.
Ord och inga visor till plantmarodör
- och hyllning till folkkär kompositör.

Sjyst!
2013-05-16

    ej medlem längre
Härlig dikt!
2013-05-16

    ej medlem längre
Så bra skrivet, man ska vara aktsam med naturen och se dess skönhet.
2013-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt