Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Krafterna stormar in, solen har gjort sin förvandling igen.


Promenad i Haninge


Promenad i Haninge

Först var det Ösmo cykelklubb
i farlig fart
så var det hararna vid kiosken

Sen såg jag hästängar som just förvandlades till sjölandskap
av vattenmasssor..

Såg vinterns oerhörda tyngd
i kamp med vårens aggressiva brådska

Ett gräsandspar har redan
tagit plats i nya sjön.

Mitt hjärta hoppar över slag
och jag står still

Hur tar man in
all denna starka kraft som stormar fram ?

Jag stannar upp som för en vaktparad
och ser och ser och ler..


Att våren är så stark...


att kraften är så stor..


Jag hade glömt

*******




Fri vers av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-05-17 10:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Visst känner man av Kraften!
2013-06-06

    jaybird
"Såg vinterns oerhörda tyngd
i kamp med vårens aggressiva brådska"

Stilfulla kontraster semantiskt serverade; fysikens egenmäktiga lagar, tolkade av naturen. Och dig. - En gåva.
2013-06-02

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Använd vid vårbrasan på valborgsmässoafton 2013, den lästes av prästen Birgitta Andersson
2013-05-17

  Robert Jonsson VIP
Stark och förunderlig.
2013-05-17

  LenaJohansson VIP
fin rytm...bra dikt
2013-05-17

  Alva Johnsson VIP

Jag tycker om när Du lämnar utrymme, men kanske inte att Du ändrar till presens helt plötslig. Annars är Din text målande och vacker.
2013-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP