Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
17maj2013


Tigern

Rund och fluffig
Men inuti finns vassa tänder
Randig som en zebra
Men pälsen är längre
Öronen är mjuka
Tassarna är stora
Svansen är lång
Magen är ljusare
Den är söt
Men i mörkret lyser ögonen
Och man får inte gå nära

Man kan riskera sitt liv på många sätt
Sätt som verkar farliga
Och ofarliga
Om man förlorar det enda man har
Så kan det verka vara en olyckshändelse
Eller något planerat
Antingen ett mord, eller ett självmord
Men ett självmord kan också
Verka vara ett mord
Eller en olyckshändelse

Man kan tro att allt är säkert
Att man är säker där man är
I sin säng
Ute på gatan
I bilen
På balkongen
I duschen
Ute med vänner
Var som helst

Men överallt som det verkar mjukt
Finns det vassa tänder och klor som lurar
Så man kan aldrig vara säker
När man tror att man är glad
Så kan ögonen börja lysa i mörkret
Morrhåren kittlar mot ens hud
Och innan man hinner blinka
Tränger vassa tänder in i pulserande blodådror
Och ens tid är ute




Fri vers (Fri form) av HOWL
Läst 173 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-05-17 22:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

HOWL
HOWL