Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En stark vindpust

En stark vindpust
blåser lätt omkull
Även det som är robust
format med kyrkans sigill
Orden i nöd och lust
blev ett skämt första april

Kvinnorna söker större börs
männen söker större höft
För alla kommer en ny höst
sommaren blir ett minne blott
Ingen känner kärlekens tröst
i jakten efter rikedomens prakt

Ingen vill ta första spadtaget
empatin är död och utrotad
Ingen vill bli undantaget
att visa moral och bota
Alla friska rika skriker släpp taget
och med fattigdom hotar

Detta utnyttjas av makten
som jublar åt slakten
När alla svänger på ratten
bort från fattigdomsträsken
Nu syns vägen inte på natten
växer igen, snart oigenkännlig även på dagen

Djävulen ler
när ingen ser
Vad som sker
i samhällets fel
Att ondskan omger
oss alltmer och mer

Alla spelar bluffstopp
ingen säger stopp
Ljug annars åker du på en propp
då blir du utan hopp
Så varför säga stopp
det var inte ditt skott




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-18 12:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP