Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En värld i förändring vi ser vad som händer

En värld i förändring
vi ser vad som händer
Hemlösa blir fler och fler
vi säger att det är deras fel
Antarktis smälter
kärnkraftverk får härdsmältor

Olja sipprar ut
i naturen som en cancersvulst
Tillsammans med andra gifter
som bly arsenik och annan skit
Oftast med flit
från en mänsklig parasit

Pengar har blivit allt för oss alla
vi hamnar bara i olika fällor
Finns inga dugliga fågelskrämmor
som tillåter pengarna att inte bestämma
För att försvara våra egendomar
utfärdar vi gärna dödsdomar

Vi ser alla vad som händer
pengarna försvinner i alla länder
Men vi blundar
och vidare skyndar
I tystnadens rikedomsjakt
och dyrkar fascisternas makt




Fri vers av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-05-18 14:07



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Applåd!
2013-05-19

    17år
sanna ord, placerade i en fin dikt.
2013-05-18

    ej medlem längre
Förfärligt.
2013-05-18
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP