Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Snapshot, Vattenledningsvägen


På din gata i maj...

 

Barnen fångar varandra
med kritstreck i asfalten

Caféborden välter ut i gatan
tvingar de äldre männen att mumla
om allt det som försvunnit

Katterna byter halsband
bakom pizzabutiken i skymningen
försvinner till ett nytt liv eller död
bortom kärlekens begränsade räckvidd

Barnen glömmer gråtande
ritar nya streck över gamla fotspår
väjer vant för de backande bilarna

Några av dem anar redan
att snart börjar även deras sista sommar

 

 




Fri vers av Steffepeffe
Läst 243 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-05-18 19:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Steffepeffe
Steffepeffe