Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sveriges nya flagga

Var i världen, på planeten, ska en sjuk svensk stå
försäkringskassan underkänner alla läkarintyg
Men sjukdomen består, problemen kvarstår
inget arbete passar, med inbyggt kroppsligt sattyg

Ändå ska de ut och tävla med friska unga arbetslösa
på en arbetsmarknad som är hårdare än någonsin
De utförsäkras för att de är orkeslösa, blir ändå mer värdelösa
Sveriges nya politik, nya arbetarpartiet, ingen pension

Sjuka jobbar, om de inte orkar, inga pengar, självmord ökar
alla partier, om dessa hemskheter, inget säger, mörkar
Regeringen skrattar, deras pensioner glatt sig förökar
ingen pratar högt om det, döljer det, sanningen torkar

Smygfascismen växer, ingen vill begränsa det
vi har lärt oss nazismens läxor, som en nutida verklighet
Ta allting från en minoritet, ge allting till en majoritet
då får majoriteten det bättre, enkel matematik

Arbete ger frihet, ekade i nazimens dödsläger
de fick arbeta i omänsklighetens anda tills de stupade
Samtidigt som de blev bestulna på pengar och ägodelar
samma sak händer idag, de sjuka begravs i svenska flaggans dukar






Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 1477 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-05-19 23:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Svårt att fatta att detta är sant, och likväl är det så som som vårt land behandlar sina medborgare av idag, en bottenlös förnedring av människovärdet.
2013-05-20

  Bibbi VIP
Mycket sant och tänkvärt.
2013-05-20
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP