Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 16 maj: Larm: Självmorden bland unga ökar


Självmorden ökar

Självmorden spökar
fyrdubbelt ökar
Bland unga med aktivitetsersättning
när antalet fördubblas med låg ersättning

Ökning borde vara dubbelt
inte fyrdubbelt
Om sanningen vore enkel att förklara
som endast en bortskämd vana

Men nu är det mer än så
det får mig att fundera på
Om inte gränsen är nådd
för vad en människa tål

Självmordsnära är en diagnos
som kräver psykolog
Den är livshotande
men idag finns inget vårdprogram för dem

En överdos i helgen
utskrivning på måndagen
Ingen social kontakt
ingen psykolog kontakt

Sverige idag
Sverige i morgon
Ingen bryr sig
på kapitalismens stig




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-05-20 17:27



Bookmark and Share


  Magica VIP
Ja det är förjävligt att det skall få vara så idag år 2013!
Men kungahuset kan vi bekosta...fan va mycket vi kunnat använda de pengarna till...
2013-05-21

  Bibbi VIP
Gränsen är nådd...
2013-05-20

    ej medlem längre
Jag menade att det är myndigheternas sätt att hantera problemet, jag skrev för otydligt.
2013-05-20

    ej medlem längre
Bäst att blunda för problemen - "det finns inte pengar".
2013-05-20
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP