Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 11 maj: Grönt för rödvit flagga ?


Ishockey med Vitryssland

Globen tog till slut sitt förnuft till fånga
de lät mänskliga rättigheters symbol vaja
Tredje gången blev flaggan inte infångad
vi pratar om den vitryska oppositionens flagga

Två gånger kastades flaggan ut från hockeyns finrum
som en förbjuden symbol för oppositionen i Vitryssland
Politik och idrott hör inte ihop, sanningen blir stum
arrangörernas svar på denna tysta protests backhand

Men tredje gången gillt, då slog det slint
de glömde att tiga är att samtycka
De såg inte flaggan sa de, spelade blinda
till oppositionens supportrars lycka




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-20 18:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP