Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TA BORT SJUKPENNINGEN FÖR ALLA KORTTIDSSJUKA

En förlängning av solens strålar
behövs i den allt mörkare världen
Vi sticker in onda samhällsnålar
på de som hamnar i sjukdomsvärlden

Varför inte sticka in exakt samma nålar
på korttidssjuka, så de får inkomstbortfall
Då kanske de i tanken kan sammanstråla
lite grann och förstå de svåraste sjukfallen

För varje jobbskatteavdrag som införs
måste någon av de svagaste pinas mer
Många lider om empatin inte återinförs
långtidsolyckan slår till, utan sociala skillnader

Den är omänsklig, i att välja sina offer
skördar från alla samhällsklasser, utan hänsyn
Förstå att du kan bli nästa offer
du är dödsdömd, om du inte har miljoner på banken




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-05-20 21:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är säkert många tragedier i spåren av sparandet.
2013-05-20
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP