Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Såg en politiker, i Västnytt, tisdag 21 maj, 2013, på morgonen ca 08:10


Om trängselskatt i Göteborg

En moderatisk politiker står framför TV-kamerorna. Leker både Pilatus och farisé. Han får det att låta, som att hans ord enbart ska tolkas. Som en intention, om frihet, för var man och kvinna. Samtidigt använder han en diktators röst, för att uppmana folket, in i ett led. På så sätt acceptera faktumet, om vad som är rätt. Enligt hans syn på vad som är demokrati.

Typisk självgodhet, som existerar hos maktstinna politiker. Då de indirekt kräver folkets röst.

Få se ifall, man kan jämföra agerandet med; hitlerism, stalinism, idiaminism, husseinism eller med något annat diktatorism. Utan att själv bli dragen till Golgata.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Flicis VIP
Läst 428 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-05-21 12:04



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Jag står ju något utanför debatten här i Halmstad - och jag tänker sannerligen inte dra dig mot korsfästelse. Texten är välskriven och jag tycker särskilt om uppräkningarna av -ismer i slutet (samtidigt som jag inte har något till övers för dessa typer).
2013-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Flicis
Flicis VIP