Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har fått lov att göra reklam av dem som äger rättigheten till Atles texter.


Atle Burman; fantastiks poet

 

 

 

Jo, se idag har jag fått bekanta mig med Atle, en svensk poet, vars texter är lätta att förstå och som också kan sjungas. Och det fick vi verkligen höra idag av en skolad sångare. 

Många av oss poeter här på sidan tänker, tycker och känner - att poeternas poet är självaste William Shakespeare, med alla sina fantastiskt skrivna texter och som lever än idag efter århundraden. Och något som säkert många av oss har som rättesnöre. Då vi själva skriver och försöker föra fram våra egna tankar i våra egna dikter. 

Vi har också många andra fantastiska svenska poeter som har blivit erkända och en av dem är Tomas Tranströmer som fick Nobelpriset i litteratur. 

Då blir frågan om hur det kommer sig att Atle skulle vara så speciell och det sägs att han skrev, så att de som läser hans texter och hör hans poesi i sång. De menar att han skrev på ett sätt som är lätt att förstå. Och det är väl därför som jag fick för mig att skriva lite om honom i denna text. För visst är det svårt många gånger med att författa så att alla förstår vad som man vill säga. Men här har vi en man som inte längre är med oss på jorden. Som efterlämnade en skatt efter sig som som bringar hopp och frid i en galen värld.

I texterna kan vi förundras över de små tingen som i sig blir stora, om man ser att texterna är skrivna i en viss andlighet. Men som inte bara innefattar en tro,  utan här får alla plats oavsett tro - till och med de som är ateister. Kan finna en
eller flera guldkorn i texterna. 

Så om ni är intresserade av att ta till er en poet. Så rekommenderar jag er att 
läsa Atle Burman och hans böcker finns att finna genom sök i Google. 

 

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av Flicis VIP
Läst 20 gånger
Publicerad 2024-03-27 12:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flicis
Flicis VIP