Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Hejsan. Undrar om jag har lyckats med att skriva en kåseri.


EU-valet

Måste bara få ur mig detta och det beror på att jag tänker annars sönder hela saken. 

Året kallas som sagt för supervalåret eller någonting åt det hållet. Och då gäller det att vara extra försiktig vad man säger. För annars anses man vara en sabotör och det gäller alla val och om alla tankar och så vidare. Det har jag fått erfara tack vare mycket tid inne på en social sida. Törs inte nämna sidans namn av rädsla för represalier. I vilket fall som helst så tycks det vara både krig och elände överallt och så en massa val och så klart en massa valkampanjer. Och se nu berättar de på olika massmediala kanaler om att vi ska gå till val om EU och vi ska tycka till så in i vassen. Så att någon stackare som behöver lite extra pengar i fickan. Får en plats nere i Bryssel. Undrar om man kan kalla denna skrift för kåseri. Ähh, vet ej och tänker inte luska i saken. För det är bättre att jag skriver om valet. Jo, ni ser att det finns andra människor som är vetgiriga än bara jag här på jorden. Tack och lov för det för annars är det väl lite fel på mig eller någonting sådant. I vilket fall som helst så har vissa vetgiriga ställd frågan om Hans Majestät får också rösta och då fick vi information om att alla - ja, alla - som är svenska medborgare och som har fylld 18 år. Får vara med och rösta. Men se Hans Majestät påstås inte använda sin rösträtt. Förmodligen för att han inte vill tala om för oss andra vad vi ska rösta på. Och se här kommer det komplexa tanken. Vad i hela fridens namn ska jag då rösta på? Jag har heller ingen aning om vad och varför jag ska rösta på i EU-valet. Med andra ord så får jag väl göra som Hans Majestät - avstå från att rösta. Och ni andra får rösta vem ni vill. 

Har ni förresten tänkt på en sak. Och det är att det tycks kvitta vem man röstar på i EU-valet. För det enda de ändå gör är att plocka in människor in i olika grenar där det arbetas fram olika förslag. Människor som på ett eller annat sätt ändå tycker och tänker som de som redan är i EU-parlamentet. Jo, lustigt nog så har jag fått den tron och detta efter att ha lyssnat på ett radio-program i ämnet. Så om det är på det viset. Tja, då kvittar det väl om en röstar eller inte röstar. För det förs ändå fram en ideologi som sedan tidigare har blivit framtagen av dem som är i Bryssel. 

Förresten har ni tänkt på en sak. Att det de gör i Bryssel är inte alltid bra för alla länder. Jag undrar om de ens står på taket och använder en kikare. För att se efter hur det står till i Sverige. Ser de att våren är på gång. Ser de tranorna vid Hornborgarsjön. Ser de oss enkla varelser som förväntas ta oss i kragen och förstå vad som avhandlas i Bryssel. Kanske eller kanske inte, men en sak är jag säker på. Och det är att jag låter bli att rösta. På så vis är jag säker på att inte göra något fel. För röstar man inte in någon så är man heller inte ansvarig för dennes åsikter. Eller var det tvärtom? Det har sagts att om man inte röstar, så har man ingen rätt att klaga - över det som de bestämande utför i sina val. 

Ja, visst är det svårt detta med valåret. Och om jag har förstått det rätt så ska vi också välja i Svenska Kyrkan. Jag undrar om de kan hjälpa detta genom att bjuda på tårta. De som bjuder jordgubbstårta kanske kan få min röst. Eller tänk er att det bara bjuds på smörgåstårta av alla parter. Tja, undrar vem och vad jag då ska rösta på. Kanske jag gör då också på samma vis. Avstår från att rösta och slipper då släpa på en börda, som de som vinner har några åsikter som jag inte delar. 

 

Önskar nu er alla en trevlig vacker solig dag. Och grubbla inte så mycket nu på valen. Det är bättre att tänka efter om vad för sorts agn man ska använda till fisket och var man ska stå och fiska. Och vilken... okey, jag får väl återkomma.

 

 

 

 

 
Övriga genrer (Kåseri) av Flicis VIP
Läst 34 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-04-08 14:07Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flicis
Flicis VIP