Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Penningtvätt kan existera i två skepnader

Minnen exploderar oftast i kaskader av ljus
men ibland dyker något upp, i mörkt bevis
På något som hände tidigare, i ditt usla liv
minnen alla försöker begrava i tid och otid

De mörka minnena vill vi inte snällt bejaka
vårt syndiga inre, ska läras att förlåta, inte förneka
Därför förtjänar det dåliga samvetet att belysas
natten syns tydligt, inre natten medvetet döljs

Vi vill inte veta, vill inte minnas, vill inte se
vi vill oss, en svår mörk sanning, undanbe
Men några få av oss, vill lära oss, att förstå
av misstagen vi begår, empatin hos dessa består

Det är dessa få människor som ska rädda världen
få oss att en inse att utan kärlek finns inga värden
I kapitalismens namn mördas dessa i mörkret
för att begränsa deras försök till penningtvätt




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-21 17:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skrivet
2013-05-21
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP