Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
De senaste två dygnen har det brunnit bilar en masse och kastats sten och flaskor på polis och räddningskår i Husby......


Husby, Stockholm - Maj 2013 !

Det kunde skett i Skiftinge

eller något annat

miljonprogram

men det hände i Husby

och det är synd och

skam

en äldre desperado

sägs ha vållat oron

han höjde en machete

och polisen sköt honom

men de som drabbas mest är deras egna

förstår inte syftet alls med detta

det är deras egna grannars bilar

som brinner där i Husby

och jag betvivlar

att det blir bättre nu

en galen panikaktion

sannolikt styrd av mörka krafter

med kriminellt förflutet

de leder de unga i fördärvet

till det tragiska slutet

när polisen tar dem

det definitiva beslutet....

 

Låt de goda krafterna ta över

och ge de unga en chans

fixa jobb och utbildning

bjuda upp till dans

en konstruktiv uppryckning

av denna depression

inte bara utsmyckning

utan en räddad generation.........

 

----------

 

 




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 287 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-05-21 20:03



Bookmark and Share


  poetryGirl
De letar efter vilken anledning som helst för att börja bråka
2013-05-22

  Magica VIP
Jag säger som jag brukar på ett ungefär; att nästa val 2014 får vi hoppas att människor använder sina hjärnor och moral när de röstar, ty självfallet hänger det samman med dagens högerstyre att saker är som de är.


2013-05-22

  aol
det låter på dom unga där att det just är anledningen till bråket, just det som du skrev i sista versen allt sånt är nästan borttaget i husby,
2013-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska