Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Röda korset

Änglarna sjunger för godhetens värme
vill att alla som mår sämre ska må bättre
Därför jobbar snälla damer på sjukhuset
ibland ideellt under fanan från röda korset

Direktörerna under flaggan på samma ställe
klagar och lider av självömkans gnäll
Tycker de behöver en mycket högre lön
när de egentligen för sjuka ska be en bön

Det är inte synd om någon med miljonlön
som chef på röda korset borde man göra avbön
Och med en tacksägelsebön skänka halva sin lön
till någon olycksdrabbad i välgörenhetslön

Bevisa att man är rätt chef på rätt plats
och få en välförtjänt plats i Guds palats
Såsom en ärlig i uppsåt välgörenhets chef
bevisa ärligheten med röda korsets hjälpinsats







Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-21 20:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är ju fel att ha sådana höga löner för dem som jobbar i en hjälporganisation.
Det är att stjäla från dem som behöver hjälp.
2013-05-21
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP