Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
karaktärerna Hoppas och Blommande Vansinnet är inspirerade av indianberättelser


Hoppas hoppas minnas det vackra


Hoppas hade varit mycket

förälskad i tysthet så länge

det hade gått. Och det hade

gått hur länge som helst

om inte Blommande Vansinnet

hade satt stopp för det lugna.

Mycket sorglig tid följde för

Hoppas, mycket tårar som

aldrig tycktes ta slut; det

var svårt att sluta hoppas

med stil, som hon tidigare

besuttit. Blommande

Vansinnet blommade och

var vansinnig, för Hoppas

störde en mycket delikat

kärleksaffär i Blommande

Vansinnets ögon. Han var

besatt, han skulle bli mera

besatt av sina egna känslor

med tiden, men det visste

ingen då. Kärleksmottagaren

hans gifte sig, fick barn men

ingenting släckte Blommande

Vansinnets begär och känslor.

Hoppas började glömma sin

kärlekssorg och hörde förvånat

om Blommande Vansinnets

ihärdighet inför stenväggen,

som han önskade skulle slå

i blom när som helst, han

kunde knappt sova, så

mycket trodde han.

Han berättade för alla om

sin Vägg, som han hade börjat

kalla sin kärlek. Alla önskade

honom tålamod och styrka i

väntan, han lovade försöka

kultivera dem; men hade

hade inte tid för Väggen tog

alla tankar och fokus.

Hoppas, som hade varit så

ledsen för all förstörelse

och sorg Blommande

Vansinne hade tvingat henne

genom, började bli innerligen

tacksam över att hon förskonats

av en kärlek från Blommande

Vansinne, bara önskade honom

allt gott; också Silverfågeln som

ibland kom och satte sig på

Blommande Vansinnets Vägg

och tröstade honom med sin

underbara sång.





Prosa (Fabel/Saga) av Tarantaran
Läst 240 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-05-22 14:21



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Kärleksfullt uppslag! Jag läser sagan som att Hoppas och Blommande Vansinnet är två aspekter av samma person. Den senare lever ut sin åtrå helt oavsett respons, och blir alltmer ensam. Medan Hoppas håller samma sak i tålamodig tysthet - men blir hon då mer (eller ännu mindre?) älskad av omvärlden?
2013-05-22

  Chawa VIP
Underbar och rolig läsning! Fantastiskt skaldat! Applåd!
2013-05-22

  Marianne Räf
Dikten liknar en poesi-roman-
-eller-novell i miniformat. -
Historien påminner om tidigare
skeden i detta mitt liv. Roligt
och ömsint skrivet, jag blev
så intresserad. Lyckligt slut,
också; inte fel!
2013-05-22

  Lars Hedlin
TAck för en mycket fin text!
2013-05-22

  Bo Himmelsbåge
En mycket fin saga om Hoppas o Blommande Vansinnet ...! ... Hoppas att Hoppas nu äntligen få kan få lugn o ro som hon så länge läntat efter och att att Blommande Vansinnet går med sina känslor någon annan stans ... Han verkar vara en mycket egotrippad individ, som mest tänker på sig själv ...!

Applåd o bokmärkes!
2013-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran