Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag söker sanningen i min själ



Jag söker sanningen
i min själ
Det är det som är poängen
att förstå mig själv

Att göra goda gärningar
är godhetens styrka
Utan inre beräkningar
är en ändå större styrka

Även om mottagaren av din snällhet
till svar visar otacksamhetens räknesticka
Ska du inte på dig själv gnälla
inte din egen godhet förakta

Hata inte din snällhet, du är på rätt gata
att vara snäll villkorslöst är rätt sätt
Om du kräver något tillbaks är du på fel gata
kräver du ett tack är du god på fel sätt

Det är svårt och hårt
när du själv har det svårt
Att otacksamhet förstå
det kan alla gå med på

Men du måste sluta dig själv förbanna
och sluta kalla din godhet för något annat
Du måste börja älska dig själv
så blir du en lyckligare själ




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-22 16:59



Bookmark and Share


  Magica VIP
Tänkvärda ord, bra skrivet!
2013-05-23

    ej medlem längre
Så fint.
2013-05-22
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP