Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En orolig tid om man bor i fattigmanskvarter

En orolig tid
om man bor i fattigmanskvarter
Längst ner på pyramiden
politikerna dig överger

Du behöver pengar till mat
hjälp om du blir långtidssjuk
Du behöver tak om det blir kallt
utan arbete blir du inte frisk

Men idag är empatin i Sverige på låg nivå
besparingens lampa lyser starkt
Ingenting maktens grisögon undgår
allt är för dyrt för makten även en hjärtinfarkt

Då får du gnissla tänderna och svära
huttra och frysa
Grina och jämra
dö sakta

Eller göra vadå
politikerna säger: - Gör inte så
Står sen tyst och tittar på
ler och fyller på sin portmonnä




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-22 23:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sanningens ord, bra skrivet.
2013-05-23

  Magica VIP
Jag hoppas verkligen nästa val 2014 att människor använder sina hjärnor, sitt hjärta och sin moral - vilket jag ber ändå de flesta människor har någonstans inom sig - när de röstar. Ty självfallet hänger det samman med dagens högerstyre att saker är så dåliga som de är i dagens samhälle.
2013-05-23
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP