Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I filen bredvid

En Mercedes cabriolet körde förbi under gassande sol. I framsätet två ynglingar i blå skjorta. Vinden genom håret, en sådan frisyr som passar brats och kotlettkamning.
I filen bredvid. En tanke, flera och retrospektiva, jämförande. Dragna fram i tiden. Drar mig i hakan och tittar ut, över småbåtshamnen, och bilen igen.
Vinden i håret, armen över dörren, fladder i skjortan, cabben, Mercedessymbolen.
Suck och en näve nötter ur påsen från sätet bredvid. Varmt i bilen, sniff på skjortan, borsta smulor. Ser Mercan vika av och försvinna.
Vevar ner rutan mer och vrider upp radion. Koncentration på vägen, och lite åter på cabrioleten.




Prosa av hansensson
Läst 334 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-05-26 19:29



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
O, de där bratsen ser man ju titt som tätt - har alltid lika ambivalenta känslor inför dem... ska jag repa bilen? Rufsa till bakåtkamningen? Spilla senap på den blekrosa pikétröjan? Eller på de vita lågskorna? Eller bara låta min Toyota susa förbi? Hittills har jag bara susat...
2013-05-27
  > Nästa text
< Föregående

hansensson
hansensson