Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av den sista raden i T Tranströmers dikt Nocturne: I springan mellan vakenhet och dröm försöker ett stort brev tränga sig in förgäves


Brevet

 

Påträngande

kom det allt närmare

 

motvilligt tog jag emot

 

 

Förstod först ingenting

det var som ett främmande språk

ett obegripligt klotter

 

 

Behöll brevet i handen

lät blicken sakta vandra

 

            orden uppenbarade sig

            för mig

 
 

Försynt

la jag dem på tungan

smakade

           ett efter ett, säg;

           var de för mig?!

 

 

Jag rodnade

fnissade generat

och grät stillsamt

 

 

Mätt och omtumlad

reste jag mig upp

sträckte på ryggen

och gick med lätta steg

 

 

Orden dansade

        uppsluppet

        oförtröttligt

 

 

omfamnade

       och

       ville mig

 

 

 

-

 

 

Nu hänger brevet i guldram

i mitt hjärtas kammare

 




Fri vers (Fri form) av Lärling
Läst 506 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2013-05-28 20:22



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Vackert.
2014-01-14

  Ronny Berk
läser och omläser, tänkvärd ... fin poesi, ja
2013-12-31

  Angel of love
Fint diktat.
2013-06-04

    ej medlem längre
Så fint!
2013-06-03

  ULJO
Fint och välskrivet från en inspiration
2013-06-03

  marie ohlson
Åh så underbart vackert och välskrivet!!!
2013-06-03

  Åse Tropp VIP
Vackert
2013-06-03

    ej medlem längre
Ord att tycka mycket om ... och det gör jag!
2013-06-03

    ej medlem längre
Upplyftande, upplyftande!
2013-06-03

  träsnidaren
Mycket fin dikt.
2013-05-31

    ej medlem längre
Fint skildrat.
2013-05-29

  Nina.H
Mycket fint skrivet..
2013-05-29

  Stefan Albrektsson
Fin utökning av Tranströmers (en personlig favorit) rad. Jag tycker om att brevet är "påträngande" och att du tar emot det. Ditt sätt att beskriva hur du allt mer förstår brevets budskap är verkligen fint skrivet. Den stora och jublande överraskningen är när orden börjar dansa, omfamna och (o, vad underbart) "ville mig". Snyggt!!
2013-05-29

  agneta pichler
så söt

så vacker

blev oxå förvånad

spplåd
2013-05-28

    ej medlem längre
Underbar text!!!
2013-05-28

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Vad fint..
2013-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Lärling
Lärling