Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En förälders ansvar

Jag undrar vad som hänt
om det från min dåtid finns fragment
Som påverkat min dotters liv
har mitt kärleksliv
Skadat hennes framtidsliv
gjort hennes livsvilja negativ

Om min dotter är trött på att leva
måste jag hjälpa henne att överleva
Även om jag är tröttare än tröttast
är min skyldighet medfött
Jag tillverkade henne
och gjorde mig ansvarig att hjälpa henne

Och när hon kommer till mig
skriker hjälp mig
Då måste jag som hemlös utblottad sjuk
gör allt som står i min makt
Alla ursäkter sätts ur spel
jag måste använda min sista krafts beståndsdel

Jag skaffade styvmödrar
Som henne elakt förnedrade
Även om jag var ovetande
på grund av att jag arbetade
Är jag nu skyldig att stå mitt kast
att göra mitt bästa nu när jag vet min last

Och jag kämpar
samvetet dämpar
Om jag så stupar
vill jag inte att hon deltar
I att bränna bilar
eller annan skit




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-27 21:05



Bookmark and Share


  Magica VIP
Jobbig situation, kram.
2013-05-28

    ej medlem längre
Så svårt att veta att ens barn inte mår bra.
2013-05-27
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP