Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I diktform......


En hälsning till Sveriges Skolpolitiker !

En gång, för länge se´n

världens bästa skola

men, nu , och länge än

vi detta förlora

 

En skola som går i kvav

drunknar i okunnigt hav

okunskap blir honnörsord

på eleverna indirekt "karriärmord"

 

Betyg som sjunker som stenar

hela systemet förklenar

barnen förlorar stinget

de äldre kallas till tinget

för desperata brott

på okunnighet ett mått

 

Lärarna protesterar

politikerna nonchalerar

de fortsätter med elevförstörelsen

den minskade budgetrörelsen

större klasser

usel pedagogik 

skolan kass är

ett "utbildningslik"

grammatik ett fult ord

på språken ett blodigt mord

 

Vi måste skolan rädda

innan det är helt kört

vi måste vara beredda

och det, nu , på stört !

 

Lyft fram grammatiken i språken

så blir det färre på kåken

stimulera de högpresterande

stabilisera de lågpresterande

stöd åt alla som behöver

då blir det bättre framöver

vi har inte råd med en usel skola

vi ska INTE våra unga förlora !!!

 

----

 

 




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 283 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-29 11:48



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det va ord och inga visor...mycket bra skrivet...
2013-05-29

  aol
verkligen en gripande sann skift vännen som grep tag i mej,
2013-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska