Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du kan ingenting ta med dig dit du går

Sörj inte det du saknar
sörj det du försakar
Gläds åt det du har
för snart har du ingenting kvar

I det ögonblick du förstår
att vår materialistiska värld inte för evigt består
Kanske du lär dig älska sanningen
och förändrar ditt synsätt på den jordiska vandringen

Ingen begär att du ska glömma dig själv
men du ska inte trampa på en utslagen själ
Du är inte dum för att du visar kärlek till din nästa
men det är en bra medicin för din själs bästa

Att lyckan oss skall bestå
önskar vi oss bägge två
Så försök alltid hjälpa en vän i nöd
även om du inget får i lön

Tacksamhet är en sällsynt gåva
kräv inte av alla denna Guds gåva
Lyckan kommer lyckan går
lycklig den som lyckan får

Lycka är att ge
inte att ta
Kärlek är att se andra människors misär
inte att bli blind av egoistiska besvär




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 442 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-29 15:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket bra skrivet.
2013-05-29
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP