Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

meditationstund ( choka )



hon satte sig ner


andades fritt, oansträngt


vilade sinnen


blicken vänd in, uppåt;


tankarnas tåg var


ännu i rörelse med


många vagnar i;



hon lät det fara


konstaterande, som en


åskådare gör


ej fastnande vid en vagn;



snart hade tåget



passerat - allting blev tyst:



hon kunde höra



ljud, men lät dem vara där,



som åhörare



som ej är intresserad;




hon var i tystnad



detta ljusa varandet



gav henne krafter



som en stunds sömn kan göra;



moln gled bort ur solögon





Bunden vers (Annat versmått) av Tarantaran
Läst 240 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-05-29 17:01



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket fint!
2013-05-30

  Ljusletaren
Ljuvlig bild och ljuvliga ord ... varmt tack för dem/kram
2013-05-29

  Marianne Räf
De 4 sista raderna av
meditationsdikten var
extra mysiga.. Har
själv sovit hela dagen
och känner vilken
kraft det ger. ..
2013-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran