Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar från en stol

En bok i min hand, skärmen full och tanken sökande. Ord, ord, åter ord. Ett gammalt häfte om norska "malerier" i bokhyllan med trasig pärm. På staffliet en halvfärdig duk.
Utanför hörs gråsparvarnas tjitter. Till synes idylliskt, men jag vet att de utspelar kamper på liv och död, jagar fjädrarna av varandra, hackar och djävlas. Naturen har sin gång och i morgon kan du vara död.
Betraktelsen halvfärdig. Livets ständiga skådan. När allt är förstått, upplöses det då? Eller börjar det om igen, för att det trots allt är kul?
Ord, ord, åter ord.
Bilder.




Prosa av hansensson
Läst 375 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-06-02 08:18



Bookmark and Share


  kerstin skriver VIP
jamen, " När allt är förstått, upplöses det då?" vilken underbar mening, insikt, utsikt eller ansikt e.
2013-06-19

  smultronbergen VIP
Introspektion som känns igen
sitta vid målsnöret o tro sig fatta
greppet, meningslösheten i livets
tvära slut, .... Mkt skickligt att komma
nära så det går att fånga som du,
2013-06-13

  Stefan Albrektsson
Detta var som att gå in i ditt huvud och se med dina ögon - märkligt hur du lyckades med det. Reflektionerna landar här där jag sitter och läser dina ord (kanske för att jag också har måleriböcker på bokhyllorna och färgerna och dukar står redo och med gråsparvarna skuttande några meter till vänster utanför fönstret). Hur som: nice!!
2013-06-02

    ej medlem längre
tänkvärt...som en inre monolog
2013-06-02
  > Nästa text
< Föregående

hansensson
hansensson