Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var en gång en saga

Orden var raka
fantasin försvann bort
din guldlock, din krona
ditt magiska slott

Mitt ut på havet
vände du vinden
din lilla handviftning
finns kvar i alla minnen

Du sänkte skeppet
innan det kommit fram
sköt rakt in i hjärtat
så långt bort från hamn

Som riddare i rustning
med häst och stor skatt
rostade och sjönk jag
som en dränkt gammal katt

Spolades upp på en strand
som en hög full av skrot
tog tillslut mod till mig
och tittade upp emot

Himlen för att se
om solen ens fanns kvar
men även den föll när du blåste
din hårdaste fanfar

Du tog mig hit
ett paradislikt delirium
jag vinkade vardagen adjö
och trodde jag var din kung

I sagornas värld
fanns allt jag kunde önska
det visade sig dock
att alla glittrigheter var lömska

För i riktiga sagor
finns både fel och hakar
prinsessor blir häxor
och grodor blir drakar

Man kan aldrig vara nog försiktig
även en kung kan kastas ut
ingenting säger att du är just den
som får se sagans lyckliga slut




Fri vers av FeverishThoughts
Läst 167 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-06-02 22:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

FeverishThoughts