Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Härdsmälta


Jag har mitt eget
kalejdoskopiska förhållningssätt
i preventivt syfte
för bevarandet och fortlevandet
av den sällsynta och
lite skygga
sinnliga seende
och av naturen
extremt mentalhygieniska
nakenrasen

Som saknar
skygglappar
där de vandrar
varmblodade och
köldhärdade
i livets periferi

De som vågar vara
som de är skapta
Och de som vägrar
gå i våra kläder

Av den enkla anledningen
att kläderna är genomskinliga

De vägrar
att låta sig luras
Men tystas av
vår vitkappade talibanarme
Som snarar
med sina snaror
och fångar in dem
till att tvångslystra till
osammanhängande
tungomålsfräsande nonsenssvada

till total uttröttning
och mental utmattning

För att därefter
blästras av
frätande tårgassyra
för att utplåna
de seendes
enda o sista rätt
till sin egen klarsyn
Men lyckas bara
delvis

Så, uttråkade av denna
otroligt dåliga
onödiga
meningslösa
fascistiska förvridningssåpa
kommer
psykosen o schizofrenin
som en kognitiv
logisk räddning
från total mental härdsmälta.




Fri vers av Schizooliza
Läst 555 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-06-03 18:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Naket och vackert i ett lugnt och sansat manér. Guppar likt behagliga vågor ;)
2013-12-01

  petter rost
Du skjuter skarpt Liza men jävligt träffsäkert – mitt i det här nästan euforiska språket. Fan så starkt -
2013-06-07

    tehdog
Skönt med lite poetisk substans i "mest bokmärkta denna vecka" för sällsynthetens skull. Mycket skönt. Det här var en läsning som blir svår att sätta ord på, så jag skiter i att försöka ens, solen skiner ute. out.
2013-06-06

    ej medlem längre
ett rasande "maniskt" utfall... mycket bra
2013-06-04

  Judas Ekholm VIP
Konstruktiv ilska! raseri i frack! hat i bröllopsklänning! Så jävla vackert och energidrivande! Får den här apatiska gossens hjärtmuskel att slamra i bröstet som en stångjärnshammare. Överjävligt bra!
2013-06-03

    ej medlem längre
Denna dikt är en vrålande jetmotor som bara ökar, och ökar, och ökar. Första strofen är magnifik!
"extremt mentalhygieniska
nakenrasen"
Skinande!

2013-06-03

  Elina Vacker
Din svada är som ett brandtal, stark, obändig och ilsket, förbannat och med ett sanslöst tempo. Du sticker kniven i företeelser genom att spetsa dem på dina ords sylvassa piggar. Din språkbehandling och flow är som en enda översköljande urkramande orgasm av Ord. Så fuckin´befriande!!

Elina
2013-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Schizooliza
Schizooliza