Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skörd

 

 

Korsen över kors sig lägger grenslat grönt på vak
oändlighetens ax tar vila, ovan hav och sederna
i västanvindar dansas, inget nu förstås som förr

skönt sköljde de i kjolar, bris på sommarhedarna

 

och somrig syd nu rider ändå stilrent över naken
låter lusten lägga ägg på rad och döden yrigt vaknar
strax till brus av ekens torra grenars rassel

vaken väntar vinter, smider eld och saknar

 

redan reser isen sig där bakom årets hörn
sent över grensle grönt bereder korsen törnen
skiftas sedan seder men mot evig tid i leden

brons i panna ner, graverade och axen

 

krossas ned i skeden

 

 




Bunden vers (Rim) av Pot Pourri
Läst 90 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-04 02:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri