Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en unken doft vill säga något

 

man får gräva där
man står
- har du tänkt på hur döden hälsar på
lite så där i förtid
som för att säga hej
innan han majestätiskt säger
hejdå bakom dörren dold

har du tänkt
hur lukterna dyker upp
på måfå lite här och där
en unken sanning från därinne
där bakom någonstans
där du borde vara trygg
och hemtam
gamla sopor
disken som ingen
inredning kan jaga bort
den kommer alltid åter
som annat
 
i mitt kök hälsar alltid
döden på
gamla släktingars minnen
kommer åter som svaga
dofter från barndom
från någons ålderdom
som blir vår och din och min
när vi inte hinner längre
när våra händer inte längre
kan knyta påsarna
och vi faller ner från
livets lina
 
händerna luktar jord
redan nu



Fri vers (Fri form) av Casbah* VIP
Läst 419 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-06-07 16:12



Bookmark and Share


  Heikki Hellman
Din text är bra, berörande samt något spännande med alla sina detaljer, unkna dofter från anno dazumal och iakttagelser!
2013-06-08

  kerstin skriver VIP
jag tänker att man inte vill se döden, man har inte tid, man vill inte känna lukten av det som vill säga en något, och så tänker att att det kommer ikapp. ändå.
2013-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Casbah*
Casbah* VIP