Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Madeleine och jag





jag lappar ihop hundens böld i analen
med rengöringsvätska, salva och antibiotika

infektionen i örat får samma behandling
och runt halsen en genomskinlig tratt i plast

jag springer flera kilometer i solen
stannar och dricker vatten i en bäck

jag duschar min kropp
tittar på dig
vi knullar innan frukost

jag klipper gräset
åker och handlar
gör räkmackor
med citronmajonäs
och det vita vinet på kylning

jag kysser min dotter på kinden
hon har nyss vaknat
hon har tagit studenten
och sover ut

hon är min prinseessa

hon lägger sig och solar och lyssnar på musik

jag tittar på dig igen

men nu börjar Madeleine

jag vill inte ha nån åsikt
men varför gifter hon sig med HONOM

jag tar en klunk vin
och problemet är borta

nu ler du så där pillemariskt igen
skulle inte du titta på Madeleine ?

själv sprutar jag majonäs på äggen

det är 26 grader och livet är okay




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 616 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-06-08 14:11



Bookmark and Share


  Lili Samuelsson VIP
lysande, helt enkelt
jag har liksom inget mer att tillägga
2013-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP