Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om skuld, om villkorslös kärlek till oss ( choka )


egna skuldkänslor

är glupska: rätt vad det är

har de ätit upp

glädjen - gnager på lusten;

de är ens egna

men vi har skapat känslan

ingen önskat oss:

skuldens och bedrövelsens

känslor att bäras;

oss getts förmåga att se

hur vi gör rättast

efter bästa förmåga

kan utvecklas och

växa som människor nu,

lov att stanna

kvar på samma ställe om

längre känns för svårt;

vårt bästa räcker -

universum är rättvist,

älskar, förlåter -

det kan kännas i hjärtat;

den nåd och gåvor

som vi fått som människor -

älskade, varför ej av oss





Bunden vers (Annat versmått) av Tarantaran
Läst 294 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-06-09 00:06



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
sant är detta
skrivet med kärleksvingar
händer
2013-06-09

  anits VIP
Mycket fint skaldat
hoppas att godheten finns
i allt där den behövs
2013-06-09

  Lars Hedlin
Mycket bra skrivet applåder !
2013-06-09

  Marianne Räf
Fina ord. Hoppas, det
finns godhet i allting!
2013-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran