Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag kände en man som försökte döda ett ungt träd

"Om några år kommer min altan ligga i skugga"
sade mannen dystert
"På grund av det där trädet"
och jag tittade åt det håll han pekade
"Fåfänga", tänkte jag
"Fåfänga är allt"

Knivseggen som skar i den tunna barken
var vässad och ren
Det sved som fruset vatten
och blå, djupblå eld

och ingen såg
och ingen frågade

Mannen bodde i huset i ett år
och sedan dess har han glömt
Trädet står kvar där det stod
lite högre nu, lite grövre
och minns




Fri vers av 99knivesinside
Läst 121 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-06-09 13:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

99knivesinside