Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ungdomsminne


Å av minnen full

O å av minnen full

Den gamla ån har nog minst åtta krökar
och fyra smala broar, två av trä

Nu är det al och videsnår och alltför mycket vass där
och cykelvägarna har asfalterats fint.
(de drogs långt efter att jag for från stan.)

Vid två av broarna står ofta folk och metar,
mest pojkar, gubbar och så friluftsfolk,
men sällan några flickor står med spön.

En gång på 60-talet satt vi några vänner i roddbåt
Vi rodde nerför ån en sommarnatt

Det var så varmt och luften stod så stilla.
att bottens trä var varm mot fotens sula
och alla våra träskor låg i båtens mitt.

Jag tänkte att den natten ska jag alltid minnas.
Den stora månen och en vattenspegel grön
Allt passade så fint ihop i nattens frid.

Det kändes som ett dovgrönt sidendraperi,
med mjuka mörkblå mattor.
Ett rum som denna milda natt
det vill jag ha för mig,
och har det nu.




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-06-10 14:45



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Som hemlandstoner för mig som bott i Eskilstuna.

Varmaste tack att jag fick ta del!

Själv har jag mest simmat i ån.
2013-08-29

  Alva Johnsson VIP

Så ljuvlig. Den trolska sommarnatten
i sin vackraste skymning. Man hör lite kluck.
Stämningen är mättad och tiden har stannat.

2013-06-12

    ej medlem längre
O å? o å!
Vem vågar skriva så?
2013-06-10

    Esa Salomaa
fint namn för en dikt...
2013-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP