Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att sammanfatta det största


Mät inte sommaren

Mät inte sommaren
Mät inte sommaren i färgerna
lönnars kronor och deras solguldsglans
deras daggljusglitter
Det blir för vackert

Mät inte sommaren i tyngden och pålitligheten
i juniskyarnas tunna släta vitblåskimmer
som polkagrisarnas marmorskivor
Det blir för mycket

Mät inte sommaren i höjden av vassvippornas höga löften
och nedersta mörka kant
Det blir för lite

Mät inte sommaren i dofterna tjärbryggor och fiskrens
och mandelblomsdoften vid solnedgången
Det blir för starkt.
Sommaren har för olika språk
och för många valörer
för att mätas

Vad du än mäter
kommer det mesta
att hamna utanför linjen
Helt enkelt
värdera den som
omätlig




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-06-10 22:38



Bookmark and Share


  Alva Johnsson VIP

Man vill bara bädda in sig i allt det sköna, njuta minnnen.
Inte gradera..inte mäta.
2013-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP