Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtligt tack biskopen!

Sista dagen vår biskop Martin Modéus var i
Vadstena och summerade visitationen tog
han upp något som jag under många år
ställts inför när jag kommit till ett utlyst
möte och tagits emot med orden:
-Så få vi är! Mötet har ju annonserats ut
sedan länge. Här borde ju fler ha varit
med idag! Var håller folk hus... Och
visst såg det tomt ut, men varken den gången
eller andra gånger hade jag något svar att ge,
jag bara önskade att någon sagt trots
liten anslutning till oss som kom:
-Ni är så välkomna...

Och till min häpnad tog biskopen upp just detta!
Han sa så här: -Om det kommer färre till ett möte
än som tänkt. Vad gör detta? Ingenting! Det är ju
inte mängden på deltagare som är avgörande vad
det blir för sorts träff! Det är ju kvaliten på det som
görs och sägs som är avgörande hur allt blir! Och
så kom han med slutklämmen, som jag aldrig
hört någon säga för ut: -Jesus han sa väl aldrig
till sina lärljungar ni är för få...

Så äntligen har jag fått ett svar att ta till nästa gång
jag kommer till ett möte om inbjudaren ojar sig
över att vi inte är tillräckligt många som ställt upp
och kommit dit...










Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-06-13 18:51



Bookmark and Share


  Irene Åberg
Bästa Ewa-Britt
Det Var Svar på Tal
Från Biskop Martin Modeus.
DET BÄSTA**Tack
Kram*Irene Åberg
2013-06-14

  lodjuret/seglare VIP
Jo, men det krävs väl ändå minst två för ett möte, bara inte i en kyrka, där den besökande söker finna och möta främst sig själv.
2013-06-14

  Lars Hedlin
TAck för en liten historisk text!
2013-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt