Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ordet 'sönderkysst' har jag givetvis stulit från Gunnar Ekelöfs 'Den svarta bilden' ur 'Diwan över fursten av Emgion'. De citerade raderna "om det ska regna, så låt det regna" är från sångaren, kompositören och pianisten Matti Ollikainen i Franska Trion.


Sönderkysst

 

se dig

höra

dofta

smeka dej

kunna få

kyssa dej

utan och innan

bortom alla

hinder

dina fötter

dina ben

dina lår

ditt sköte

långt mycket vackrare

än den slitna

bilden av en

blomma

din stjärt och

svanken där

ovanför

din rygg

din midja

din mage

dina drömska

bröst

din hals

din nacke

dina öron och kinder

hakan

din mun mun

mun mun

mun

läpparna

fylliga varma

lätt särade

leende

dina ögon

slutna

öppna

din panna

ditt hår

linda fingrarna

i ditt hår

din rygg igen

din mage igen

ditt sköte igen

det mjuka

det djupa

beende

också leende

ditt liv

dina sinnen

din själ

dina ord

sönderkysst

sönderkysst

sönderkysst

sönderkysst

det brinnande

mörkret

i ditt Land

som liknar dig

där regnbågen lever

utan regn

"om det ska regna

så låt det regna"

öppenhet

utan tomhet

saknaden

stavas längtan

i tårar

av åtrå




Fri vers av petter rost
Läst 534 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2013-06-15 16:27



Bookmark and Share


  Angel of love
Erotiskt hett och helt fantastiskt.
2014-01-07

  KeL
Sönderkysst... dina ord brinner av kärlek och längtan. Hett som tusan.
Sista delen är även min favorit
Så otroligt vackert! Tack!
2014-01-06

    Melona
Åh, det är så sinnligt rinnande, så förtvivlat vackert i all åtrå och
önsklighet. Det värker, det svider som solbränna, förbannat röd och sönderkysst som av sol. Poesi i högform!
2013-06-17

  SHM
Den svarta bilden
under silver sönderkysst
2013-06-16

  Ulf Lagerholm
Fysisk kärlek beskrivs här på ett sådant vis att det får klara platoniska övertoner. Enkelt och antecknat på huden. Gott!
2013-06-16

  Annie b'larsson VIP
Du skriver som om det brann...och det gör det. Erotik och kärlek, mycket vackert framfört...underbar titel, som jag älskar - Sönderkysst - stor kärlek, stor poesi.
2013-06-15

  Emme Anuelle
'det brinnande

mörkret

i ditt Land

som liknar dig

där regnbågen lever

utan regn

ska det regna

låt det regna

öppenhet

utan tomhet

och saknaden

stavas längtan

tårar

av åtrå'

tar min favoritdel som jag citerar för att få dig
att begripa vad du nyss åstadkommit, och vad du är,
romantisk diktkonst, av en lyrisk poetsjäl, nomaden i mig
kan inte annat än att knäböja inför bilden, sönderkysst


2013-06-15
  > Nästa text
< Föregående

petter rost
petter rost