Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vissa enarmade banditer älskar jag...

En vinter ramlade en god vän till
mig omkull mitt i snö och is i Bohuslän
och bröt armen... Den gipsades!

Jag skickade ett uppmuntrande brev
till henne och berättade om allt roligt
som hade hänt mig sen sist vi talades vid.
Så hon skulle få något kul att tänka på när
hon satt där inomhus med sin inlindade arm...

Så gick det några da´r! Då ringde hon till mig
och hon skrattade så mycket att jag kunde knappt
höra vad hon sa, så jag tänkte toppen, så bra jag
måste ha fått till mina roligheter i brevet... Så jag
sa till henne: -Jag förstår att du är full i skratt över
alla dråpligheter som jag hade drabbats av... Då sa
hon: -Hon har inte läst mitt brevet än, precis fått det av
brevbäraren, för då det var så tjockt gick det inte att
stoppa in i brevlådan. Så han hade ringt på hennes
dörr och lite småskrattande lämnat fram brevet
till henne och hon hade lite frågande undrat
varför han var så glad just idag...

-Jo, sa han och pekade på kuvertet och läste :
-TILL DEN ENARMADE BANDITEN BRITT... Och sa sen:
-Det var verkligen roligt och vågat gjort, men inte ser
jag dig som enarmad bandit! Då sa hon ingenting hon
bara sträckte fram den gipsade armen emot honom,
om han hade småskrattat lite innan sa hon, så vrål-
skrattade han sen hela tiden så länge hon hörde
honom när han fortsatte på sin postrunda...







Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-06-15 19:34



Bookmark and Share


  limerick
Arbetsskada

En dynamitard ifrån Luleå
blåste kassaskåp skickligt som få
tills en stressig natt när hjärnan gick varm
han missade grovt och sprängde en arm
nu en enarmad bandit som ingen alls vill satsa på!

2013-06-16

  Lars Hedlin
TAck för en fin liten historia!
2013-06-16

    ej medlem längre
Verkligen uppmuntrande i dubbel upplaga, både före och efter öppnandet av kuvertet.
2013-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt